Biografija


Ostali jezici:

English
Deutsch

Magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Za vrijeme studija nastupa u Opernom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se ističe Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu.

Usavršavala se kod operne pjevačice Grace Bumbry na medjunarodnoj ljetnoj akademiji „ Mozarteum“ u Salzburgu i prof. Jonathana Morrisa u Švicarskoj, te kod svjetski renomirane hrvatske mezzosopranistice Ruže- Pospiš Baldani u Zagrebu.

Dobitnica je mnogih stipendija, od Soroš stipendije, zatim stipendije grada Salzburga, Austria, te raznih financijskih potpora za projekte Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Prvi internacionalni profesionalni operni debut ostvaruje 2000. godine na velikoj pozornici u Areni – Ljetnog Opernog festivala u Avenschesu-u u Švicarskoj ulogom Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija pod dirigentskim vodstvom Andrea Licate i orkestrom ženevske opere. Nakon toga nastupa po Njemačkoj i Švicarskoj ,a od sezone 2007/2008 nastupa kao solist u HNK u Zagrebu.

Njezin operni repertoar proteže se od epohe Baroka – uloga Prve vještice u operi „Didona i Enej“ H.Purcella, Orfej iz opere „ Orfej i Euridika“ Ch.W.Glucka; zatim Cherubina iz „Figarovog pira“ skladatelja W.A.Mozarta; Clarine iz opere“ Bračna mjenica“ G.Rossinija; uloga Giannette iz opere „ Seoske pjevačice“ G.Rossinija; zatim uloga Mere Jeanne iz opere „Razgovori Karmelićanki“ F.Poulenca; Ursula iz „ Beatrice i Benedikt“ H.Berlioza; uloga Infermiere iz trilogije „Triptih“ G.Puccinija, Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija te sve do uloge Fricke iz „ Rajninog zlata“ R.Wagnera.

Antoniazzo redovito održava solističke koncerte, nastupa kao alt solo u raznim oratorijima, te i kao komorni glazbenik u koncertnim dvoranama i na raznim glazbenim festivalima u Hrvatskoj; Francuskoj; Njemačkoj; Švicarskoj; Švedskoj; Italiji i Španjolskoj. Takodjer spada pod umjetnike Ministarstva vanjskih poslova RH, te predstavlja hrvatske skladatelje širom svijeta.

Suradjuje i s Hrvatskom Filharmonijom, Quadolibet ansamblom, član je „Hrvatskog Sakralnog Tria“ u sastavu Jasna Šumak-Picek-orgulje, Klasja Modrušan-sopran .Zatim je član Dua „ Gitaramezzo“ u suradnji s Viktorom Vidovićem na gitari. Duo „ Gitaramezzo“ osnovan je 2016. godine, te je ostvario niz zapaženih nastupa na komornim glazbenim festivalima u RH uz odlične kritike od Pulske Arene do KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Antoniazzo snima komornu glazbu za Hrvatsku radio televiziju uz pijanisticu Miu Elezović, te Ljudmilu Šumarovu, a 2011. godine snimila je zvučne zapise skladbi F.Kuhača za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti HAZU u suradnji s pijanisticom Ljudmilom Šumarovom.

2013.godine izašao je njezin prvi solistički nosač zvuka pod nazivom „ Barokna glazba sjeverne Hrvatske“ uz suradnju orguljaša Višeslava Jaklina, u izdanju renomirane izdavačke kuće „Cantus“ Hrvatskog društva skladatelja uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, odjela za kulturu!

Nataša Antoniazzo djeluje kao samostalni umjetnik , te je član HDGU ( Hrvatskog društva glazbenih umjetnika) i HZSU ( Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) u Zagrebu, i umjetnik je Koncertne direkcije Zagreb, a od 2013.godine pozvana je kao gost predavač u Austriju na ljetnu glazbenu akademiju Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

Od 2015.godine predaje glazbeno scenski izraz na „ Fakultetu za film i scensku umjetnost „ na odjelu za glumu u sklopu medjunarodnog sveučilišta „ Libertas“ u Zagrebu. Krajem 2016. godine uz pijanisticu Miju Elezović izlazi na svjetsku diskografsku scenu sa CD om ” Mignon” kojeg je izdala njemačka diskografska kuća ” Bella-Musica edition, Antes edition”, a distribuira ga jedna od najvećih svjetskih diskografskih kuća Naxos. Time je jedina hrvatska mezzosopranistica kojoj je njemačka diskografska kuća izdala CD sa njemačkim solopopijevkama, te koji je ostvario svjetsku distribuciju.